PRODUCŢIE


EXPERIENŢĂ

20

ANI ÎN INDUSTRIA CONFECŢIILOR


TEHNOLOGIE

2016

DE ULTIMĂ GENERAŢIE ÎN DOMENIU


LINIE DE PANTALONI

20000

BUC / LUNA (CAPACITATE)


LINIE DE TRICOTAJE

10000

BUC / LUNA (CAPACITATE)


Astăzi, sunt puse în funcţiune 4 maşini rectilinii de tricotat de ultima generaţie, iar până la sfârşitul anului 2017, vor intra în funcţiune alte 10 maşini, de ultimă tehnologie elveţiană şi germană.
Un element distinctiv al fabricii este nivelul înalt de fineţe la care se prelucrează tricotajele, 14, 16 şi 18, ultimele 2 praguri fiind de noutate absolută faţă de toţi producătorii din România.
Printr-un proiect de extindere, fabrica îşi va dubla capacitatea de producţie pe parte de tricotaje, ceea ce înseamnă că aceasta poate deveni una dintre cele mai importante fabrici producătoare de tricotaje din Europa.
Singura fabrica din România dotată cu maşina rectilinie electronică pentru tricotat “Fully Fashion” Taurus, Elvetia.

ISTORIE


În anul 1996 a început construcţia a ceea ce urma să fie una dintre cele mai recunoscute fabrici de confecţii textile din România. Viziunea constructivă a fabricii din Oneşti, judeţul Bacău a prins contur final în anul 1997 când fabrica MAREMOD a început producţia.
Conceptul afacerii va fi format inca de la inceput de proprietara sa din prezent, doamna MARIA PARCALABESCU.
Producţia se menţine specializată pe linii complete de pantaloni.
Are loc prima extindere a fabricii la o capacitate de producţie de 30.000 buc / lună. Numărul de angajaţi din fabrică: 300 de persoane.
Datorită succesului fabricii activitatea se diversifica, producând atât pantaloni cât şi sacouri. Capacitatea fabricii creşte din nou, de această dată la 60.000 buc / lună. Numărul de angajaţi din fabrică: 700 de persoane.
Trendul pieţei şi experienţa conducerii fabricii previzionează atenţia deosebită, a marilor branduri de confecţii, asupra tricotajelor. Se înfiinţează astfel o capacitate de producţie tricotaje de 5.000 buc / lună.
Fabricii i se alătură, doamna LAURA CIUHU, într-un proiect strategic condus în colaborare cu doamna MARIA PARCALABESCU, ambele fiind prezenţe recunoscute în mediul de afaceri autohton. Sub convingeri puternice de performanţă tehnologică şi calitate de excepţie, proiectul prinde formă unui parteneriat de producţie de tricotaje de înaltă fineţe, unice în România.
Se decide dublarea capacităţii de producţie a fabricii pentru colecţii de tricotaje de mare complexitate. Ca urmare a unei investiţii de capacitate, anul 2017, va propulsa fabrica printre cele mai importante locaţii de producţie de tricotaje, de mare fineţe, din Europa.
 

EXPERIENTADouă puteri feminine, atât antreprenorial cât şi tehnic, îşi unesc forţele într-un demers de reînnoire tehnologică a fabricii MAREMOD din Oneşti, judeţul Bacău, dorindu-şi să vă spună povestea zecilor de ani de tradiţie şi dedicare a oamenilor din regiune, pentru industria confecţiilor.

MARIA PÂRCĂLĂBESCU

În perioada 1982 - 1993, îndeplineşte multiple funcţii de conducere în întreprinderi şi instituţii din domeniul industriei textile, iar în perioada 2009-2010 a îndeplinit funcţia de Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.
În anul 2004 primeşte premiul pentru cel mai bun antreprenor feminin - eveniment al Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti. Ulterior, devine membru al Rețelei europene de mentori pentru femeile antreprenori, structura a Comisiei Europene, inaugurată în 2011.
Este înscrisă în enciclopedia personalitaţilor din Romania - titlu acordat de Academia Europeană pentru Relații Economice și Culturale.
Este proprietara fabricii MAREMOD şi a unui număr de alte 3 întreprinderi, înalt profitabile din domeniul textilelor, al transportului de mărfuri şi al comerţului cu echipamente industriale. Deţine brandul de confecţii propriu La VIGGIO ®.
 

LAURA CIUHU

În anul 2004 înfiinţează prima companie, urmată de numeroase lansări succesive de afaceri, fiecare dintre acestea marcând topuri de întreprinderi şi premii recunoscute acordate de către instituţii de renume, din România.
Începând cu anul 2013 îndeplineşte funcţia de Director Editorial al Business Woman Magazine, Bucureşti, România.
În luna iunie 2015, primeşte premiul Cel mai Bun Antreprenor al Anului, în cadrul galei Business Arena’s 2015 Most Admired Business Women Awards.
În februarie 2016, devine Preşedintele Comisiei de Fonduri Europene a Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR), şi Vice-Preşedinte UNPR, pentru Bucureşti.
Antreprenor în serie în domenii precum consultanţa pentru fonduri europene, consultanţa financiară, audit şi contabilitate, instalaţii termice şi de ventilaţie, doreşte să alăture celor 5 întreprinderi deţinute şi un succes în confecţii - brandul propriu de tricotaje LARA ®.

 
 

SERVICIIDorim să devenim cel mai important partener al brandurilor internaţionale în domeniul confecţiilor şi tricotajelor din Europa de Est. Fabrica noastră dispune de toate instrumentele necesare pentru a satisface nevoile clienţilor noştri. Realizăm orice produs la cererea clientului, urmând toți parametrii de calitate stabiliţi, astfel încât produsul final să corespundă așteptărilor clientului printr-o executare şi finisare impecabile.

picture8

DEŢINEM ECHIPĂ PROPRIE DE DESIGNERI

Suntem foarte flexibili în a gestiona fiecare proiect cu design inspirat din gusturile şi preferinţele clienţilor noştri.
picture13

NE PLIEM ŞI PE DESIGNUL CLIENŢILOR

Colaborăm inclusiv cu designerii clienţilor noştri, pe modelele şi tiparele puse la dispoziţie de către aceştia.
picture12

CUNOAŞTEM PRODUCĂTORII DE FIRE

Punem la dispoziţie structura noastră logistică, lucrând atât cu firele furnizorilor noştri, cât şi cu firele clienţilor.
picture11

REALIZĂM SERII SCURTE SAU LUNGI

Ne pliem pe nevoile clientului, realizând şi serii scurte şi serii lungi, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei şi copii.
transp

ASIGURĂM ŞI SERVICII DE TRANSPORT

Pentru livrarea comenzilor, oferim transport cu TIR-urile noastre pentru orice ţară din Europa.

Traversăm o perioadă în care, marile branduri îşi transferă producţia, stabilită până în prezent, în ţările asiatice (în cadrul cărora primează costurile în detrimentul calităţii) în Europa de Est, urmărind în special valorificarea flexibilităţii şi a adaptabilităţii crescute faţă de schimbări de ultim moment, obţinerea unei calităţi superioare, precum şi fructificarea perioadelor de livrare reduse, chiar de 3 ori, comparativ cu orice ţară asiatică.

Lunga tradiţie a industriei textile româneşti, experienţa deţinută, poziţia geografică şi capacitatea de producţie instalată în Europa de Est, ne determină să credem că există o mare nevoie în piaţă, căreia îi putem răspunde cu o ofertă de producţie inegalabilă.

LAURA CIUHU

CAPABILITĂŢI
DESIGN

 • Realizare design tricotaje
 • Mostre de modele de tesaturi
 • Design croit & confectionat
 • Design tăiat & cusut
 • Schiţe
 • Design cumputerizat CAD
 • Planşe trenduri
 • Planşe design

CAPABILITĂŢI TRICOTAJE

 • Fineţe 12-14-16-18
 • Tricotare manuală şi computerizată
 • Executare broderie
 • Tăiat & cusut tricotaje
 • Tricotare computerizată în panouri semiconturate
 • Maşini speciale: Kett, OV, uberdeck, butoniere, nasturi
 • Control touch screen

CAPABILITĂŢI CONFECŢII
PANTALONI

 • Spanuit şi Croit în regim  automat
 • Confecţionat pantaloni bărbaţi şi pantaloni de damă
 • Executat automat  pense şi falduri
 • Surfilat automat după contur
 • Executarea automată a reperelor mici (clape, prelungiri de betelie)
 • Coaserea  automată a buzunarelor cu refileti, cu şi fără clapa, cu şi fără fermoar
 • Tighelirea automată a şliţului cu unul sau două tighele
 • Maşina automată de cheiţe, butoniere, nasturi
 • Maşini speciale de cusut cu simplu şi dublu transport, ştafir, şiret la terminaţie
 • Linie de prese pentru finisat pantaloni
 • Topere pentru călcat automat pantaloni sport
 • Sistem de transport interoperational suspendat

CU CE VĂ PUTEM AJUTA?